Izaberite stranicu

Ученик генерације 2020.године Геодетске техничке школе

Објављено од стране Marijana Milošević
јун 3, 2020

Наставничко веће Геодетске техничке школе, на седници одржаној 3.6.2020., једногласно је донело одлуку о избору ученика генерације школске 2019/2020.године – Драгана Вучетића, ученика 4-5.
Драган Вучетић рођен je 25.12.2001. у Малом Зворнику и током школовања становао је у ученичком дому „Патријарх Павле“. Сва четири разреда Геодетске техничке школе завршио је са одличним успехом. Претходних година учествовао је у школским такмичењима из Геодетских мерења и рачунања, Математике и од друге године, из предмета Техничка обрада у премеру и освајао неко од прва три места. Прошле године учествовао је на Републичком такмичењу Примена рачунара у грађевинaрству- AutoCad (који се у нашој школи учи кроз предмет Техничка обрада у премеру) где је постигао запажен успех.
У четвртој години био је стипендиста геодетске фирме „Веком“. У школској 2018/19. Години, као ученик трећег разреда, обавио је редовну праксу у фирми “Nivelo“ у Земуну где је његов рад оцењен као одличан и похваљен је за савестан и одговоран рад и успешну сарадњу са свим сарадницима у тиму. Ово кратко време је било довољно да ту сагледају његове квалитетеи управо то је био разлог да га прикључе свом тиму у школској 2019/20. години, тако да је, поред редовног похађања наставе, радио у оквиру свог слободног времена.
Његови наставници и одељењски старешина Нинослав Јурас описали су га као изузетно амбициозног, вредног, васпитаног, одговорног и интелигентног младића који се од прве године истицао по својој озбиљности и посвећености са којом је приступао раду. Драган је веома друужељубив и воли да помаже другим ученицима. Током школовања, помагао је својим школским друговима у савладавању градива, изради елабората, домаћих задатака, припреми за контролне…
Драган за себе каже да је веома мотивисан и истрајан у својим жељама и циљевима везаним за каријеру и да намерава да настави своје школовање на Грађевинском факултету у Београду – одсек за геодезију и геоматику.
Поред награда које ће ученику доделити општина Звездара и град Београд, Драган ће бити награђен и из фонда „Професор Живко Чукурановић“.
Наставничко веће такође похваљује и остале кандидате- Радовановић Стефана 4-2, Теодоровић Теодору 4-3, Момчиловић Бранка 4-3, Бабић Милана 4-2, Јошић Марка 4-3, Шљивић Александра 4-3 и Маринковић Горану 4-3.