Izaberite stranicu

„Принципи циркуларне економије у служби заштите животне средине “

Објављено од стране Marijana Milošević
окт 21, 2019

Конференција и Стручни скуп екошколских координатора у оквиру међународног програма Еко-школе организован је 18. и 19.октобра 2019.године на Златибору, под називом „Принципи циркуларне економије у служби заштите животне средине “.

Скуп је на самом почетку поздравила организаторка мр Зорица Милосављевић, уз представнике Амбасадора одрживог развоја и животне средине и представнике општине Чајетина. Поред поменутих, свој рад на пољу заштите животне средине изнели су и радници Комуналног јавног предузећа „Златибор” из Чајетине.

Предавање о Циркуларној економији – концепт у Еко-школама, преузели су  проф. др Анђелка Михајлови Александра Младеновић, уз  дефинисање циљева  одрживог развоја и везу са радом међународног програма Еко-школе.

Примери добре праксе- електронски еколошки приручник “Креативна екологија у служби еколошког описмењавања”, представљени су ид стране Јагоде Јеремић.

Један од најзанимљивијих делова конференције је био посвећен укључивању жена у питања везана за заштиту животне средине, као петициљ одрживог развоја, уз могућност његове имплементације у Србији.

Свечани део посвећен је додели Зелених застава и сертификатима о стицању/обнови статуса Еко-школама. Геодетска техничка школа је 2018.године обновила статус и учешће у овом међународном програму. Будући рад биће усмерен на енергетску ефикасност и на здраве стилове живота.

Посебан утисак за кооординаторку Еко-школеГеодетске  техничке школе, било је уручивање захвалнице за учешће у хуманитарој акцији, уз остале поклоне који ће красити наш екошколски пано.

Јагода Петровић-Укај,проф.

координатор Еко-школе